pagisz.eu

pagisz.eu

Poker

Hol érdemes pókerezni?

Ezt a gyakran figyelmen kívül hagyott alapvető kérdést meg kell válaszolni, mielőtt megvalósíthatná álmát, hogy hosszú távú sikeres pókerjátékossá váljon.

A pókerjátékosok döntése, hogy hol fog pókerezni, talán a legfontosabb döntés, amely befolyásolja a játékosok játékélményét és bankrollját. Általánosságban elmondható, hogy egy játékosnak négy lehetséges helyszín közül választhat, ezek a következők:

1) Online póker oldalak
2) Kaszinók/helyi pókertermek
3) Otthoni játékok családdal és barátokkal
4) Helyi jótékonysági/adománygyűjtő versenyek

Mind a négy helyszínnek megvannak a maga egyedi „előnyei és hátrányai”, amelyeket figyelembe kell venni. Lehet, hogy egy helyszín a legjobb „A” játékos számára, de nem feltétlenül jó választás „B” játékos számára. A megfelelő helyszín az Ön személyiségéhez, bankrolljához és képzettségi szintjéhez viszonyítva van.

Nézzük meg közelebbről mind a négy helyszínt, és beszéljük meg mindegyik jellemzőit. Nagy általánosságban fogok beszélni, amelyek mindenhol egységesek, bárhol is élsz, de fel kell ismerned, hogy a földrajz fontos szerepet játszik a helyszín kiválasztásában. A szerencsejátékra vonatkozó törvények országonként eltérőek, ezért kérjük, tájékozódjon a területére vonatkozó törvényekről, és játsszon azokon belül. Ezzel a figyelmeztetéssel először vizsgáljuk meg az online pókert.

Online póker

Kétségtelen, hogy az online póker népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az elmúlt években; Annyira, hogy a szövetségi kormány korlátozza az amerikai játékosok azon képességét, hogy pénzt mozgassanak a pókeroldalakra és onnan. Ezek a korlátozások komoly problémát jelentenek a pókerjátékosok számára, és számos játékosszövetség próbál küzdeni ezekkel a korlátozásokkal. Az online póker törvényeinek jövője jelenleg bizonytalan. Az online póker törvényszerűségeinek teljes körű megvitatása túlmutat e cikk keretein, de arra biztatok minden pókerjátékost, hogy tájékozódjon, mielőtt belevágna az online játékba.

Az online póker előnyei:

– Az online pókerezésben az a legjobb, hogy bármikor kényelmesen játszhatsz otthonodból. Az olyan oldalakon, mint a Poker Stars, a Full-Tilt, az Ultimate Bet stb., szó szerint több tízezer lelkes játékos lesz online a nap 24 órájában, a hét 7 napján. Amikor készen állsz a játékra, nem lesz gondod egy elérhető játék megtalálásával.

– Az online játék lehetővé teszi a játékos számára, hogy sokféle játékot játsszon. Ha szeretne egy kis szünetet tartani a Texas Hold’emben, és szeretne Omahát, Studot, Razzt, Horse-t vagy gyakorlatilag bármilyen más játékot játszani, ami eszébe jut, az online oldalak elszállásolják.

– Az online játék másik előnye, hogy bármilyen téttel játszhat, amivel kényelmes. Ha konzervatív vagy, vagy csak most kezded, akkor leosztásonként akár néhány fillérért is játszhatsz. Ha adrenalint keresel, akár több ezer dollárért is játszhatsz. Az oldalak e két véglet között is sokféle tétet kínálnak majd.

– Végül, mivel az online oldalak gyorsan mozgatják a játékokat, javíthatja játékát, ha viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségű leosztást játszik le. A tapasztaltabb játékosok több játékot is játszhatnak egyszerre. Ezek a játékosok rendkívül sok leosztást látnak óránként.

Az online póker hátrányai:

– Az online póker gyorsan függőséget okoz. Az online pókerfüggőség súlyos negatív következményekkel járhat a játékosok fizikai, érzelmi, szakmai és anyagi jólétére nézve. Egy szenvedélybeteg játékos gyakran elkezd egész éjszaka ébren játszani, miközben figyelmen kívül hagyja az alvásigényét. Ez érzelmi problémákhoz vezethet, és végső soron a játékosok otthoni és szakmai életének megterheléséhez vezethet. A játékosnak ébernek kell lennie, hogy ne feledje, a póker nem olyan fontos, mint a család, a barátok vagy a pókertől távoli karrierje.

– Az online játékos csalás áldozatává is válhat online játék közben. A pókeroldalak olyan kifinomult szoftverek segítségével próbálják elkapni a csalókat, amelyek figyelik a játékot és keresik a szabálytalanságokat, és úgy gondolom, hogy részben sikeresek is ezekben az erőfeszítésekben; azonban nem tagadható, hogy néhány csalás megy anélkül, hogy elkapnák. Az egyes pókerjátékosok problémája az, hogy soha nem lehet biztos abban, hogy nem csalják meg. A pókervilág nyüzsgő volt tavaly, amikor a média beszámolt az Ultimate Bet és az Absolute Poker botrányáról. Némi csalás a játékosok között történik, amikor két vagy több játékos összecsap egy gyanútlan játékossal telefonon keresztül, miközben a leosztásokat kijátsszák. Ha az ellenfeled több információval rendelkezik a zárt lapokról, mint neked, akkor jelentős hátrányba kerülsz.

– Mivel a pókert gyorsan online játsszák, a kevésbé ügyes játékos valószínűleg többet veszít bankrolljából az interneten, mint ha máshol játszana. Ha egy vesztes játékos többet játszik, hosszú távon természetesen többet veszít.